A to Jazz Kids

A to JazZ KIDS e музикална работилница, специално предназначена за малките любители на музиката. На 7-и и 8-и юли (събота и неделя) във фестивалния Южен парк II, детската ни oбразователна програма ще предложи забавен начин за опознаване на основите на това изкуство като ритъм и мелодия, облечени в забавни детски игри, приказки и чудни истории. A to JazZ KIDS се реализира с помощта на Столична община, заедно с която всички ние искаме да помогнем на малките да станат големи любители на музиката.

7 юли – събота, 10:30 ч.
Етно джаз за деца

В рамките на концерта ще бъде представен всеки инструмент с неговата спецификата, начини на звукоизвличане, както и ролята му в малък и голям състав. Ще бъдат представени различни джаз стандарти с етно звучене, като ще обърнем внимание на различните неравноделни размери и тяхното място в джаза. В края на концерта всички деца ще имат възможността да се включат в концерта с инструментите, които ще им дадем, с танци или просто или просто играейки заедно с музикантите.

Състав:
Боби Петров – барабани и тъпан
Светослав Миланов – пиано
Мартин Велев – бас китара
Живко Василев – кавал

11:30 ч.
Уроци по танци и музикални игри

В духа на неравноделните размери сме подготвили кратък урок по народни танци, последван от музикални състезателни игри.

8 юли – неделя, 10:30 ч.
История на Джаза

Концертът "История на джаза" ще разкаже за различните стилове от зората на джаза до днес. Децата ще се запознаят с рагтаймa диксилендa, суингa и бигбендовата музика, бибопа и др. Ще преминем през историята на музиката, както и през трансформацията, която тя преживява. В края на концерта децата отново ще имат възможност да се включат като гост – музиканти и да посвирят заедно на сцената.Състав:
Боби Петров – барабани
Тодор Петков – Тото – пиано
Мартин Велев – бас китара
Атанас Хаджиев – кларинет и саксофон

12:30 ч.
Музикални състезателни игри