Катрин Маквикер

Катрин Маквикер, директор и основател на Music Works International, започва кариерата си в музикалната индустрия като професионален вокалист. Учи в Berklee College of Music през 80-те и създава своя група, в която отговаря за мениджмънта и организацията на участия в областта Нова Англия (САЩ). Става професионален агент през 1987 г.

През 2014 г. , Катрин основава бутиковата агенция Music Works International след три десетилетия като агент, развиващ кариерите и турнетата на десетки артисти като Brad Mehldau, Michael Brecker, Joshua Redman, Richard Bona, Lizz Wright, Dianne Reeves, Joe Lovano, Jason Moran, Vijay Iyer, The Bad Plus, Wayne Shorter, The Gloaming, Ladysmith Black Mambazo и много други. През 2000 г. тя започва работата си с Norah Jones, популяризирайки я в Европа и останалата част на света.

Катрин продължава да изгражда MWI фокусирайки се върху разширяването на възможностите за установените артисти в каталога ѝ, както и върху развитието на следващата генерация музиканти с потенциал за световна кариера. MWI работи в партньорство с мениджъри, промоутъри и професионалисти в областта на музиката, подпомагайки тяхното развитие.

Катрин е търсена от много музиканти, звукозаписни компании и организации, за да консултира кариерното развитие на много артисти и по-специфично организацията на турнетата им. Участвала е като лектор в много конференции, водила е уъркшопи за музикален бизнес в американски колежи и международни събития, като Berklee College of Music, The University of Minnesota, University of Connecticut, The Jazz Congress at Lincoln Center, Take Five Conference (Великобритания), Jazz Across Borders (Русия) и срещите на Европейската джаз мрежа в Полша и Германия.