Вирго Силамаа

Вирго Силамаа е изпълнителен директор на Music Estonia – експорт офис и център за развитие на музикалната индустрия в Естония. Собственик и съосновател на Avarus – бутикова музикална консултантска агенция, базирана в Талин, Естония.

В Music Estonia той работи във всички музикални сфери в Естония – с артисти, компании и различни организации. Основната му цел е да подпомогне музиката от Естония да достигне и да бъде чута по целия свят.

Вирго Силамаа е част от Управителния Съвет на мрежата EMEE (European Music Exporters Exchange), както и член на съвета на Baltic Film, Media, Arts and Communication School (Към Талински Университет).

През годините се е развивал в сферата на музикалното образование, като преподавател по китара в различни музикални училища, основател на Estonian Rhythmic Music Education Society и автор на наръчник по теория на музиката.

Поради изключително интересния си и разнообразен опит в областта на музиката Вирго Силамаа е предпочитан лектор и панелист на множество конференции и форуми фокусирани върху музикалния експорт.